"Домът на мис Перигрин за чудати деца" - новата обещаваща фентъзи-приказка на Тим Бъртън

онлайн филми06 Юли 20153058

"Домът на мис Перигрин за чудати деца" - новата обещаваща фентъзи-приказка на Тим БъртънСлед общата си работа по комедийния хорър "Тъмни сенки" Ева Грийн и майстора но филмовата готика Тим Бъртън обединяват отново сили по направата на "Домът на мис Перигрин за чудати деца". Амбициозната фентъзи-лента, чиито снимки протичат в момента, е вдъхновена от публикувания през 2011-та година едноименен роман на писателя Рансъм Ригс, а екранни партньори на Грийн са Самюъл Л. Джаксън, Джуди Денч, Рупърт Евърет и познатия от "Играта на Ендър" Ейса Бътърфилд.

Световната премиера на лентата е насрочена за началото на 2016-та година и вече се знае, че ако очакванията по отношение на международния бокс офис бъдат оправдани Тим Бъртън ще заснеме продължение.

В "Домът на мис Перигрин за чудати деца" Ева Грийн и 18-годишният Ейса Бътърфилд играят двете главни роли на директорката на детско сиропиталище мис Перигрин и младо момче на име Джейкъб Портман. Следващ мистериозни улики, Джейкъб успява да достигне до отдалечен остров, на който все още стоят руините на старо сиропиталище за деца със специални способности.

Докато обхожда изоставените преди десетилетия коридори и спални, Джейкъб изненадващо открива, че бившите обитатели на сградата не само са притежавали невероятни сили, но и че някои от тях са все още живи.

По думите на писателя Рансъм Ригс игралната версия запазва най-важните елементи от романа, но също така в сюжета присъстват и "няколко неочаквани изненади".

Ригс: "От екипа ме приеха с отворени обятия. Това не винаги се случва, защото писателите често имат съвсем различни виждания от тези на кинаджиите. Но Тим (Бъртън) и хората му определено вървяха в правилната посока. Харесаха ми техните идеи и нововъведенията, които направиха по отношение на историята. Мисля, че почитателите на книгата ще останат доволни от това, което ще видят във филма."

Любопитно е да се отбележи, че част от снимките на фентъзи-лентата протекоха на същото място в щата Флорида, на което през 1989-та година Тим Бъртън засне сцени от култовата си лента "Едуард Ножиците". Бюджетът на "Домът на мис Перигрин за чудати деца" се равнява на 70 милиона долара, а края на снимачния процес се очаква да бъде даден до няколко седмици.

Освен вече споменатите актьори във филма участват още Ким Дикънс ("Човек без сянка"), Крис О'Дауд ("Шаферки"), Терънс Стамп ("Червената планета"), Алисън Джани ("Американски прелести") и Ела Пърнел ("Господарка на злото").

Световната премиера на "Домът на мис Перигрин за чудати деца" ще се състои на 4-ти март, 2016-та година.googel ads
За медийните файлове
Внимание! Нито един от филмите/трейлърите, които ще намерите на този сайт не се хоства на него. Ние не хостваме и не качваме всяко видео, филм или медиен файл. За това onlinefilmi.info не носи отговорност за авторско право на всеки един филм/трейлър, видео или медиен файл. Филмите/трейлърите се вграждат в този сайт чрез код за вграждане(embed), предотставен от хостинг сайтовете, на които се намират медийните файлове. Ние не носим никаква отговорност за неуредени отношения между носителите на авторско право и хостинг сайтовете. Можете да се свържете с нас чрез контактната формата в сайта, а ние ще се опитаме да Ви бъдем от полза.