Гилермо дел Торо ще пренесе култовия роман на Кърт Вонегът „Кланица 5" на големия екран

онлайн филми15 Юли 20134828

Гилермо дел Торо ще пренесе култовия роман на Кърт Вонегът „Кланица 5" на големия екран

Предстои екранизация на култовия роман на Кърт Вонегът „Кланица 5". Режисьор ще е Гилермо дел Торо, а със сценария ще се заеме Чарли Кауфман. Именно той е бил избран от дел Торо и това няма как да ни очудва, тъй като всички сме оценили по достойнство „Блясъкът на чистия ум" и „Да бъдеш Джон Малкович".

Режиьорът сподели пред The Daily Telegraph, че двамата с Кауфман са обмислили всички страни на проекта.

Гилермо дел Торо ще пренесе култовия роман на Кърт Вонегът „Кланица 5" на големия екранНе е изключенот от Universal Studios, които ще продуцират лентата, да се отдръпнат от споделената идея. Това се дължи на особеностите на сюжета, които неминуемо ще оскъпят проекта, а и „Чарли е доста скъп автор" - коментира опасността Дел Торо.

Романът на Вонегът от 1969 г. вече е адаптиран за голям екран през 1972 г. от Джордж Рой Хил („Буч Касиди и Сънданс Кид", 1969). Книгата разказва за времето на бомбардировките над  Дрезден по време на Втората световна война и за преживяванията на американски затоврник, държан в кланица.

Адаптациите на книги за голям екран, над които работи Кауфман не рядко са преминавали през редица препятствия. През 2002 г. Кауфман се опита да направи интепретация на книгата „The Orchid Thief", която по-късно служи за основа на лентата „Адаптация" с Никълъс Кейдж. Филмът на Спайк Джоунз разказва именно за един сценарист, в който Кауфман наслагва собствения си образ.

„Кланица 5" се радва на подобна необичайна структура, текстът е осеян с реминисценции и автобиографични препратки, които отговарят на стила на Кауфман.


googel ads
За медийните файлове
Внимание! Нито един от филмите/трейлърите, които ще намерите на този сайт не се хоства на него. Ние не хостваме и не качваме всяко видео, филм или медиен файл. За това onlinefilmi.info не носи отговорност за авторско право на всеки един филм/трейлър, видео или медиен файл. Филмите/трейлърите се вграждат в този сайт чрез код за вграждане(embed), предотставен от хостинг сайтовете, на които се намират медийните файлове. Ние не носим никаква отговорност за неуредени отношения между носителите на авторско право и хостинг сайтовете. Можете да се свържете с нас чрез контактната формата в сайта, а ние ще се опитаме да Ви бъдем от полза.