Кингсман: тайните служби – Не закачай джентълмена!

онлайн филми11 Февруари 20156398

Кингсман: тайните служби – Не закачай джентълмена! „Няколко грама финес в един брутален свят” - Из рекламната кампания на швейцарскиа фирма за шоколадови топчета

Колин Фърт, Kingsman: Тайните службиЗапалените почитатели на британския супер-агент Джеймс Бонд със сигурност са установили нарастващата му прилика с американския амнезик Джейсън Борн, открояваща се като естетическа тенденция в последните три издания на франчайза за прочутия агент от службите на Нейно Величество. Вероятно, феновете в по-напреднала възраст си спомнят с известна носталгия за елегантните диалози с двусмислици и каламбури, самоунищожителната ирония и почти хумористичните ситуации, в които се заплиташе разузнавачът-килър с двете нули пред кодовия си номер седем. Със сигурност времената са се променили, но със сигурност „старият” Бонд имаше уникален чар, който постепенно се изтри и поизбледня, за да го влее в сивия поток от мейнстрийма à la Тарантино.

Този път шпионският жанр ни среща с независима и неофициална мрежа от суперагенти, чийто главен щаб се намира в лондонския частен шивашки магазин „Кингсман”. Историята развива две сюжетни взаимно преплитащи се линии. В едната, агентът Хари Харт (Колин Фърт) въвежда в професията тийнейджъра Егси (Тейрън Еджъртън), син на загинал негов колега. В другата, шпионите от „Кингсман” се противопоставят на изкукуригалия мегаломан и мултимилионер Валънтайн (великолепно луд Самюел Л. Джаксън).

Самюел Л. Джаксън, Kingsman: Тайните служби„Кингсман: тайните служби” носи почти забравения аромат на развлекателен и забавен шпионски екшън. Тук е мястото да се отбележи, че въпреки присъствието на тийнейджър като чирак-разузнавач, не става дума за филм от гамата на „Агент: Коди Банкс” или „Деца-шпиони”. Историята пародира безжалостно познатите клишета, но режисьорът Матю Вон не крие възхищението си от класиците, на които отдава дълбок поклон. Неговият хумор е съставен от директни закачки с култовите филми и автори. В името на чистото забавление не е пожален и американския президент Барак Обама, който едва ли би се разсърдил на отредената му (съвсем кратка) роля. Единственото към което режисьорът се отнася с уважение и без компромис е безупречния външен вид, кройката и модела на костюмите на своите персонажи. Агентите от „Кингсман” са образец на светско поведение и олицетворение на джентълмени. Би следвало да се добави, че когато чашата на тяхното търпение се препълни, те се превръщат в килъри, пред които акробатиките на Брус Ли приличат на гимнастика от детската забавачница, а огневата мощ на Рамбо е като стрелба с пищов с капси. (Всъщност няма по-добро оръжие от един британски чадър!) Вон следва и доразвива успешната си формула от двата „Шут в г*за”, като създава гротесково насилие чрез виртуозна хореография в свръхбързи екшън сцени.

Тейрън Еджъртън, Kingsman: Тайните службиИсторията започва с атака на британските командоси срещу талибанско укрепление под звуците на „Дайър Стрейтс” и динамичното рок-темпо присъства, с кратки почивки, почти през цялата прожекция. Зрителят открива нова, неподозирана страна от палитрата на оскаризирания Колин Фърт, който е добавил атлетизъм към осанката си от „Речта на краля”. В най-добрите традиции на британския хумор, смъртоносно елегантният агент Харт използва широка гама евфемизми, за да избегне груби и неприлични изрази и остане верен на доброто възпитание и обноски.

„Кингсман: тайните служби” е вторият световен британски хит за годината (след „Падингтън”). Това не е само филм, който показва как би трябвало да изглежда и да се носи един костюм. (шестица за дизайнерката Ариан Филипс) ТовКуче, Кингсман: тайните службиа е и свеж поглед към жанра и ново потвърждение, че британското кино се обновява, без да изневерява на дългогодишните си традиции за високо качество. Хуморът на „Kingsman: Тайните служби” няма да накара зрителя да се превива от неистов смях, но определено ще залепи дълготрайно усмивката на лицето му.googel ads
За медийните файлове
Внимание! Нито един от филмите/трейлърите, които ще намерите на този сайт не се хоства на него. Ние не хостваме и не качваме всяко видео, филм или медиен файл. За това onlinefilmi.info не носи отговорност за авторско право на всеки един филм/трейлър, видео или медиен файл. Филмите/трейлърите се вграждат в този сайт чрез код за вграждане(embed), предотставен от хостинг сайтовете, на които се намират медийните файлове. Ние не носим никаква отговорност за неуредени отношения между носителите на авторско право и хостинг сайтовете. Можете да се свържете с нас чрез контактната формата в сайта, а ние ще се опитаме да Ви бъдем от полза.