Подготвя се нова филмова адаптация на “Книга за джунглата”

онлайн филми11 Юли 20134808

Подготвя се нова филмова адаптация на “Книга за джунглата”

Публикуваният през 1894-та година сборник от разкази “Книга за джунглата”, дело на британския писател и нобелов лауреат Ръдиард Киплинг, е без съмнение едно от най-известните литературни произведения на всички времена. Приключенията на отгледания от вълци Маугли и приятелите му са били адаптирани за малкия и големия екран множество пъти като най-известното произведение до момента е анимационния филм на Уолт Дисни “Книга за джунглата”, който се появи през 1967-ма година.

Лентата, която бе последния лично продуциран от Дисни проект, се превърна в изненадващ успех за създателите си и популярността й остава голяма и до ден-днешен.

Подготвя се нова филмова адаптация на “Книга за джунглата”С надеждата да повторят отново този успех от Уолт Дисни оповестиха малко по-рано днес, че ще бъде направена нова игрална филмова адаптация на “Книга за джунглата” по чиито сценарий вече е започнал да работи Джъстин Маркс (“Уличен боец: Легендата за Чун Ли”). Бъдещата лента все още няма продуценти и актьорски състав, но от Дисни обявиха, че търсенето на режисьор вече е започнало.

Намерението на студиото е даде старт на нова филмова поредица и очакванията са, че в най-добрия случай снимките на първата част ще стартират в средата на следващата година.

За Дисни това ще бъда втора игрална филмова адаптация на известния сборник от разкази. През 1994-та се появи режисирания от Стивън Сомърс “Книга за джунглата”, който обаче не успя да се превърне в очаквания от продуцентите и анализаторите бокс офис хит. Новата версия ще бъде значително по-мащабна и насочена към възможно най-широката публика (по подобие на “Карибски пирати”).

Разработването на продукцията протича бързо тъй като конкурентното студио Уорнър Брос също подготвя своя филмова адаптация на “Книга за джунглата”, по чиито сценарий работи Стийв Клоувс (поредицата “Хари Потър”).

За момента от Дисни на разкриват допълнителна информация за подготвяния филм, но това което се знае със сигурност е, че освен познатия Маугли на екран ще се появят други два известни персонажа от  книгата - мечката Балу и пантерата Багера.

До края на годината ще стане ясно кой ще поеме режисурата на новия “Книга за джунглата”, а търсенето на актьори се очаква да започне след като Джъстин Маркс приключи с работата си по сценария.

В най-добрия случай приключенската лента ще тръгне по кината до две години.googel ads
За медийните файлове
Внимание! Нито един от филмите/трейлърите, които ще намерите на този сайт не се хоства на него. Ние не хостваме и не качваме всяко видео, филм или медиен файл. За това onlinefilmi.info не носи отговорност за авторско право на всеки един филм/трейлър, видео или медиен файл. Филмите/трейлърите се вграждат в този сайт чрез код за вграждане(embed), предотставен от хостинг сайтовете, на които се намират медийните файлове. Ние не носим никаква отговорност за неуредени отношения между носителите на авторско право и хостинг сайтовете. Можете да се свържете с нас чрез контактната формата в сайта, а ние ще се опитаме да Ви бъдем от полза.